Połącz z kontem
Kilka pytań odnośnie użycia procesora, karty pam., dotyku
Kilka pytań odnośnie użycia procesora, karty pam., dotyku
Jak w temacie :
1)Zużycie procka 100% z dnia na dzień? Dodam, iż nie instalowałem niczego, narazie debugowanie usb wlaczone - zuzycie spadlo do 30%, ale czemu z dnia na dzien sie zmieniło
2) Nie chce mi czytać karty pamieci? Tej, ktora dostalem wraz z kom, inna działa, karta siadła?
3) Nie działa w pewnym miejscu dotyk, mniej wiecej na piszac na qwerty ( trzymajac tel w pionie), nie działa klawisz U,Y,H,B ( Czasem, to nawet trudno klawiature odblokować;/ ) ? Co sie moglo stać?
Można w tym przypadku oddać fona na gwarancje? e/w co zrobić żeby to normalnie działało?
1)Zużycie procka 100% z dnia na dzień? Dodam, iż nie instalowałem niczego, narazie debugowanie usb wlaczone - zuzycie spadlo do 30%, ale czemu z dnia na dzien sie zmieniło
2) Nie chce mi czytać karty pamieci? Tej, ktora dostalem wraz z kom, inna działa, karta siadła?
3) Nie działa w pewnym miejscu dotyk, mniej wiecej na piszac na qwerty ( trzymajac tel w pionie), nie działa klawisz U,Y,H,B ( Czasem, to nawet trudno klawiature odblokować;/ ) ? Co sie moglo stać?
Można w tym przypadku oddać fona na gwarancje? e/w co zrobić żeby to normalnie działało?
Notatka moderatora |
Poprawiłem nazwę tematu/ bolo |
- Viperoo
- Telefon: HTC Desire Z
- ROM: Jutro i tak będzie inny
- Operator: Orange
Re: Problemy Z Blade po kilkunastu dniach uzytkowania
Mam pytanie mianowicie jakiego softu używasz? Oryginalnego od Play czy jakiegoś custom-roma?
1 gdzie patrzysz zużycie procesora?
2 może to uszkodzenie mechaniczne karty, sprawdź w innym telefonie lub komputerze czy działa.
3 miałem kilka razy błedy z dotykiem ale to tylko na custom romach...
Na razie napisz wersje systemu, romu.
1 gdzie patrzysz zużycie procesora?
2 może to uszkodzenie mechaniczne karty, sprawdź w innym telefonie lub komputerze czy działa.
3 miałem kilka razy błedy z dotykiem ale to tylko na custom romach...
Na razie napisz wersje systemu, romu.

na PM umawiam się tylko na randkę !

Re: Kilka pytań odnośnie zużycia procesora, karty pam., doty
1 Zuzycie procka patrze w menagerze,
2. Nie dziala, karta chyba siadla
3. Rom nie wiem jaki jest, kupilem fona z allegro, napewno nie jest playowski... Cos Saunalahti pisze przy starcie
2. Nie dziala, karta chyba siadla
3. Rom nie wiem jaki jest, kupilem fona z allegro, napewno nie jest playowski... Cos Saunalahti pisze przy starcie
- Viperoo
Co do procka możesz zrobić wipe, mnie rzadko aplikacja "zżera" 100% procka. Co do karty jeśli nie działa w innych do się uszkodziła bywa, dla pewności można włożyć inną do telefonu żeby mieć pewność że fon nie jest uszkodzony.
Co do romu możesz to sprawdzić wchodząc w ustawienia -->Informacje o telefonie --> i tam masz wersja systemu, wersja jądra itp.
Co do romu możesz to sprawdzić wchodząc w ustawienia -->Informacje o telefonie --> i tam masz wersja systemu, wersja jądra itp.

2.1-update1
wer. jądra - 2.6.29
Jeszcze coś?
Karta uszkodzona, inne karty dzialaja w fonie, procek ogarnal sie po wlaczeniu debugowania USB ( a co to ma wspolnego z prockiem? )
A co z dotykiem?
wer. jądra - 2.6.29
Jeszcze coś?
Karta uszkodzona, inne karty dzialaja w fonie, procek ogarnal sie po wlaczeniu debugowania USB ( a co to ma wspolnego z prockiem? )
A co z dotykiem?
- Viperoo
Re: Kilka pytań odnośnie użycia procesora, karty pam., dotyk
Hmmm możesz spróbować wipe ew. przywrócenie domyślnych ustawień telefonu, jeśli to nie pomoże to albo można próbować wgrać oryginalny soft albo oddać na gwarancje...

-