iGO MyWay

Dotrzyj do celu z Androidem

Re: iGO MyWay 8.4.2.124036

Postprzez Mesjash » 09:44 17 sty 2011

Kolega wcześniej miał problem, bo miał wyświetlacz o dosyć małej rozdzielczości: viewtopic.php?f=9&t=621#p2198 Twój z kolei też nie należy do najpopularniejszych (480 x 800?).
Nie wiem, czy coś na to poradzisz, bo to nie jest kwestia ustawień, lecz odnalezienia odpowiednio przerobionej wersji programu.
Mesjash

Spec
 
Posty: 745
Podziękował : 15
Otrzymał podziękowań: 96
ROM: Windows Phone 8

Re: iGO MyWay

Postprzez Lord_Blady » 12:49 20 sty 2011

Witam wszystkich.
Przed świętami bożego narodzenia wybierałem się do niemiec za pomocą iGO.
Pragne teraz podzielić się przeżyciami :) Tak więc nawigacja (w moim HTC Legend) spisała się rewelacyjnie.
Jak już wcześniej pisałem szybko ustala trasy, nie ma problemu z satelitami (po uprzednim uruchomieniu aplikacji GPS Status, dostępnej w markecie Androida - gdy ją najpierw odpalimy a potem nawigacje, to szybciej i stabilniej wyszukuje satelit POLECAM), nawet gdy straci sygnał (co mi się podczas jej całego użytkowania zdażyło może 3 razy) to bardzo szybko odzyskuje go z powrotem.
Mankamentem jest to, że nie da się ustalić bezpośredniej trasy polska-niemcy (z miasta do miasta), ponieważ każdy kraj to osobny plik, osobna mapa, więc program ma z tym trudność.
Co nie oznacza że nie nadaje się nja tego typu podróże :) Ustawiłem najpierw POLSKA -> ZGORZELEC , a zaraz po minięciu granicy już bez pośrednio NIEMCY->FRANKFURT .

Nawigacja ani razu mnie nie wyprowadziła w "pole", za jej pomocą dojechałem do niemiec, jeździłem po tamtejszym rejonie, a także została solidnie przetestowana w kraju (trasa opole - katowice) oraz dużo po mieście.

Jeśli ktoś się zastanawia nad nawigacją do telefonu to iGO dostaje odemnie 10/10 punktów :)

PS. jeszcze raz wielkie dzięki dla Palmoster'a za mapki :)

Za ten post autor Lord_Blady otrzymał podziękowanie od:
Mesjash
Lord_Blady

 
Posty: 5
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 1
Telefon: HTC Legend
Operator: Plus

Reklama

Re: iGO MyWay

Postprzez arkadiusz20063 » 21:46 20 sty 2011

Potrzebuję pomocy z iGo, zainstalowałem i mam na 1/4 ekranu. czy ma ktoś pomoc jak można to zmienić???

Edit:

Zapomniałem napisać, że mam htc desaire, iGo testowałem po Poznaniu i jest ok. Trochę denerwujący głos, który przypomina o przekroczeniu prędkości.Będę wdzięczny za pomoc w dostosowaniu iGo do mojego wyświetlacza, Dzięki

 Notatka moderatora
 Nie pisz posta pod swoim postem przed upływem 24 godzin. Używaj opcji edycji!// bolo 
arkadiusz20063

 
Posty: 8
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: htc desaire
Operator: play

Reklama

Re: iGO MyWay

Postprzez darnox » 21:58 20 sty 2011

Tu chodzi o twoją rozdzielczość ekranu, która u ciebie jest za duża. Musiał byś znaleźć jakąś specjalną wersje na HTC Desire.
darnox
Avatar użytkownika
Moderator
 
Posty: 432
Lokalizacja: Elbląg
Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 49
ROM: cały czas zmieniam :)
Operator: Orange

Reklama

Re: iGO MyWay

Postprzez arkadiusz20063 » 02:09 21 sty 2011

A czy ma ktoś może link do iGo 800x480 będę wdzięczny
arkadiusz20063

 
Posty: 8
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: htc desaire
Operator: play

Reklama

Re: iGO MyWay

Postprzez Neo » 20:17 21 sty 2011

Nie lepiej jest zainstalować Aurę ? (dostępna na tym forum) i ściągnąć przez wi-fi mapę z głosami itp?
http://androidos.webig.pl
Samsung Galaxy S GT-i9000 Rom: 2.3.7 CyanogenMod 7.1.0
Samsung Google Nexus S i9023 SL Rom: 2.3.5 MIUI 1.10.7
Neo
Avatar użytkownika
Zasłużony
 
Posty: 463
Podziękował : 14
Otrzymał podziękowań: 43
Telefon: Samsung Galaxy S / Samsung Google Nexus S i9023 SL
ROM: 2.3.5 / 2.3.7
Operator: Plus /T-mobile

Reklama

Re: iGO MyWay

Postprzez Mesjash » 21:35 21 sty 2011

To tak, wstawiam wersję 800x480. Oczywiście nie wiem czy działa, bo nie mam na czym sprawdzić.
Instrukcja jak w pierwszym poście.
Możesz użyć pliku .apk z poniższej wstawki, a zawartości karty SD z pierwszego posta
lub
zainstalować to z linka poniżej i podmienić mapę na tą ze wstawki z pierwszego posta.
Daj znać, czy poszło i jakim sposobem - tak dla potomnych.
Upload zrobiłem przed chwilą:
Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników:
Musisz się zarejestrować, aby zobaczyć co jest tutaj napisane.
Ostatnio edytowano 17:51 22 sty 2011 przez Mesjash, łącznie edytowano 1 raz

Za ten post autor Mesjash otrzymał podziękowanie od:
mikus
Mesjash

Spec
 
Posty: 745
Podziękował : 15
Otrzymał podziękowań: 96
ROM: Windows Phone 8

Reklama

Re: iGO MyWay

Postprzez arkadiusz20063 » 14:10 22 sty 2011

Witam, Pobrałem plik i w całości go zainstalowałem zamieniając poprzednią wersję. Ta igo jest po angielsku ale to nie jest większy problem ponieważ wystarczy przekopiować plik znajdujący się w "iGoAndroid\iGO\content\lang" pod nazwą "Lang_Polish.gro" w to samo miejsce w nowym iGo 800x480 i już wszystko jest si.
Nie testowałem jeszcze jej w terenie ale mam nadzieję, że również jest ok jak jej "mniejsza" poprzedniczka, której używałem.

Jestem już po pierwszym teście i wszystko jest ok ale ta wersja jest z mapa Węgier. Zainstalowałem nowy plik .apk a folder iGo pozostawiłem bez zmian. Działa bez zarzutów

Dziękuje Mesjash
Ostatnio edytowano 01:57 23 sty 2011 przez arkadiusz20063, łącznie edytowano 1 raz
arkadiusz20063

 
Posty: 8
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: htc desaire
Operator: play

Reklama

Re: iGO MyWay

Postprzez Mesjash » 17:49 22 sty 2011

Dzięki za info, skoro jest full screen, z działaniem nie powinno być problemu.
Kolega mikus pytał o wersję dla ZTE Blade
viewtopic.php?f=9&t=621&start=15#p3495
Tam zdaje się też jest 480x800. Sugeruję wypróbować rozwiązanie przedstawione przez arkadiusz20063 w poście wyżej.

Za ten post autor Mesjash otrzymał podziękowanie od:
arkadiusz20063
Mesjash

Spec
 
Posty: 745
Podziękował : 15
Otrzymał podziękowań: 96
ROM: Windows Phone 8

Reklama

Re: iGO MyWay

Postprzez mikus » 18:10 26 sty 2011

Wielkie dzięki, tak jak kolega wyżej pisał jest to po angielsku i z mapą Węgier, ale najważniejsze, że działa na całym ekranie.

Jeszcze raz dzięki!

Pozamieniałem i pododawałem kilka plików z normalnej wersji IGO (m.in. głosy, mapy, POI) i wszystko jest cacy :)

U mnie w ZTE Blade działa jak należy.
mikus

 
Posty: 2
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: ZTE Blade
Operator: Play

Reklama

Re: iGO MyWay

Postprzez hades27 » 13:54 19 mar 2011

nie macie może nowej mapy polski i europy bardzo proszę o pomoc
hades27

 
Posty: 24
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 3
Telefon: LG GT540 Swift
ROM: 2.1
Operator: Plus

Reklama

Re: iGO MyWay

Postprzez matt21 » 09:26 02 maja 2011

Również bym prosił o najnowszą mapkę Polski.
matt21

 
Posty: 2
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0

Reklama

Re: iGO MyWay 8.4.2.124036

Postprzez andreass2 » 21:21 14 lip 2011

zoon02 napisał(a):Witam mam pytanko czy posiada kos tenprogramik w rozdzielczosci 320X240 poniewaz na moim htc wildfire nie widze calego ekranu jak wlacze tylo jakies 3/4 i w sumie nic nei da sie zrobic

tak ja mam tylko nie wiem jak wysłać
andreass2

 
Posty: 8
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: htc wirdfire
Operator: 3

Reklama

Re: iGO MyWay

Postprzez andreass2 » 18:33 22 lip 2011

bardzo prosze o pomoc.mam htc wirdfire,a na nim wgrane igo 8.4.2.szukam juz od paru dni mojego problemu,ale niestety nic nie zyskałem z tego szukania.mój problem to,speedcamera ,mianowicie ostrzega mnie gdy przekroczyłem prędkość,ale nie informuje mnie o zblizającym się radarze(chodzi o ostrzeżenie głosowe).utworzyłem plik AUDIO w IGO i wgrałem głosy,ale nadal nic nie słysze ani piknięcia.bardzo prosze pomóżcie jak to zrobic ,i co trzeba zrobic i co dograć żeby wszystko śmigało WIELKIE DZIĘKI proszę o w miarę szybką odpowiedż
andreass2

 
Posty: 8
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: htc wirdfire
Operator: 3

Reklama

Re: iGO MyWay

Postprzez oczek666 » 12:04 04 sie 2011

Czy mozna to ustrojstwo odpalic na pelny ekran na Milestone WVGA, teraz jak to wlaczam to mam wszystko upchniete w lewym gornym rogu ekrany, w ustawieniach nie widze mozliwosci zmiany rozdzialki wiec pewnie trzeba szukac innej wersji tego programu :/
Edit: Niezauwazylem wstawki od Mesiash'a zaraz pociagne i zobacze co bedzie, tylko ciut lekka 50MB a ta wyzej 200MB, pewnie bez map i glosow :/
oczek666

 
Posty: 8
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 2
Otrzymał podziękowań: 1
Telefon: Motorola Milestone
ROM: CM7 RC10 11.06 od Nko99
Operator: ERA--> PLAY

Reklama

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nawigacja



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

  • Reklama
ANDROID-FORUM.PL
">