Połącz z kontem
huawei p10 dual sim ciągłe wgrywanie softu
huawei p10 dual sim ciągłe wgrywanie softu
Witam. Mam fona P10 dual sim. Od kilku tygodni jestem na sofcie VTR-L29C432B360 8.0.0.360, który zainstalowałem przez FF. Wczoraj chciałem wgrać nowszy: VTR-L29C432B365 - Europa - 8.0.0.365_update.zip. Odblokowałem BF (bo mimo że miałem kod to jakoś nie chciałem tego robić), wgrałem TWRP i zrobiłem nim kopię zapasową. Wgrałem na kartę soft VTR-L29C432B365 - Europa - 8.0.0.365_update.zip, i przez TWRP chciałem go wgrać. Niestety nie udało się, telefon zrestartowałem i parę godzin był urzywany w normalny sposób. Dla pewności chciałem przywrócić system ze zrobionej wcześniej kopii i przywrócić do ustawień fabrycznych. Przy tej operacji, jak telefon się podnosił, przeszedł wszystkie wcześniejsze ustawienia i na końcu, jak zdążyłem zauważyć, przy punkcie konfiguracji jako nowy, ekran zaczął mrugać i telefon się restartuje, zaczynając operację od początku. Dochodzi do konfiguracji i znowu restart. Pytanie: czy ma ktoś linka do softa: VTR-L29C432B360? Może uda mi się wgrać go od nowa przez "3 palce"?
Z innego telefonu (huawei P8) udało mi się ściągnąć przez FF plik VTR-L29C432B360 - update.zip podpisanego dla VTR-L29C432. Czy wystarczy teraz wrzuciić go na kartę SD do katalogu dload i wgrać poprzez TWRP do mojej P10?
A może z tego pliku update.zip wyciągnąć plik update.app, wgrać na SD do kat.dload i spróbować instalacji przez 3 palce? Co o tym sądzicie? Proszę o jakieś sugestie aby ożywić telefon. Pozdrawiam.
Z innego telefonu (huawei P8) udało mi się ściągnąć przez FF plik VTR-L29C432B360 - update.zip podpisanego dla VTR-L29C432. Czy wystarczy teraz wrzuciić go na kartę SD do katalogu dload i wgrać poprzez TWRP do mojej P10?
A może z tego pliku update.zip wyciągnąć plik update.app, wgrać na SD do kat.dload i spróbować instalacji przez 3 palce? Co o tym sądzicie? Proszę o jakieś sugestie aby ożywić telefon. Pozdrawiam.
- angelika0707
Re: huawei p10 dual sim ciągłe wgrywanie softu
Może warto zostawić ten temat specjaliście? Wydaje mi się, że to jest najlepsze możliwe rozwiązanie 

Poszedłbym za tobą na koniec świata... Żeby sprawić, abyś poczuła moją miłość.
-
Tak samo myślę żeby cały temat zostawić specjaliście który się w tym specjalizuje
Nie mam doświadczenia w tym obszarze tematycznym. Dlatego nie będę mógł pomóc...
świat wcale nie jest naszym przyjacielem
-
- Telefon: VTR-L29 8.0.0.369(C420)
- ROM: stock rooted with Magisk
Rece opadaja na to co przedmowcy pisali. Pytanie czy arigancja, czy moze brak wiedzy? Proponuje zainstalowac Stock recovery, usunie twrp ale z poziomu recovery "oryginalnego" zainstaluje Tobie pierwotna wersje androida, ta ktora miales przed rootem. Mozesz go wydobyc z HWOTA dla twojego modelu, rozpakuj update zip, nastepnie przez huawei extractor na twoim PC(ODZNACZ W OPCJACH TRZY PIERWSZE "PTASZKI" OD GORY) wyekstraktuj update.app i ze wszystkich pozycji zaznacz RAMDISK RECOVERY. odpal wiersz albo odrazu uruchom w fastboot mode, i wpisujesz
fastboot flash recovery_ramdisk recovery_ramdisk.img
fastboot reboot
odpal do stockowego juz recovery i wybierasz factory reset z instalacja nowego sys, plik sciaga okolo 2.4gb.
2 opcja to samemu mozesz zrobic lustro z HWOTA, ktore juz masz(dlatego wole hwota, zeby nie aciagac za kazdym razem systemu jak cos spierdziele), ale musisz zmienic w skrypcie podajze dwie rzeczy, pelno tego na *da.de*elop*rs, po angielsku, jak kolega nie zna.to google translator i da rade, zaufaj
fastboot flash recovery_ramdisk recovery_ramdisk.img
fastboot reboot
odpal do stockowego juz recovery i wybierasz factory reset z instalacja nowego sys, plik sciaga okolo 2.4gb.
2 opcja to samemu mozesz zrobic lustro z HWOTA, ktore juz masz(dlatego wole hwota, zeby nie aciagac za kazdym razem systemu jak cos spierdziele), ale musisz zmienic w skrypcie podajze dwie rzeczy, pelno tego na *da.de*elop*rs, po angielsku, jak kolega nie zna.to google translator i da rade, zaufaj
- Notspital4s
Nie mam za bardzo doświadczenia w tym obszarze. Raczej nie będę w stanie pomóc.
Miłość zniesie wszystko
Nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w tym obszarze. Dlatego też raczej ciężko będzie mi pomóc...
Umrzeć za swoje przekonania religijne to najgorsza rzecz, jaką człowiek może zrobić ze swoim życiem.
-
-