G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Awatar użytkownika
Prometeus
Posty: 16
Rejestracja: 12:31 03 maja 2010
Telefon: T-Mobile G1
Operator: Play
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:
Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Post autor: Prometeus » 17:13 19 gru 2010

Z deka nie moge sie w nim polapac-brakuje mi menu ktore mialem w 4.0.4...:-)


Prometeus*...

Awatar użytkownika
Prometeus
Posty: 16
Rejestracja: 12:31 03 maja 2010
Telefon: T-Mobile G1
Operator: Play
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:
Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Post autor: Prometeus » 18:19 20 gru 2010

No i mam kolejny problem...
Wygląda na to że jakimś cudem telefon wrócił do oryginalnego softu T-mobile...
Pobawiłem się Froyo i postanowiłem wejść w Aparat+Power...
Coś tam nacisnąłem tylko nie pamiętam co i telefon wrócił do ustawień przed rootowaniem...
Tak samo jak naciskam Home+Power teraz wyskakuje mi trójkąt z wykrzyknikiem...
Ale w czym problem...
Otóż włączając telefon wyskakuje mi abym zalogował się na konto gmail-jednak nie mam dostępu do internetu...
Usunąłem wszystkie ustawienia T-mobile i wpisałem Play:

APN: Internet
Użytkownik: brak
Hasło: brak

Mimo wszystko nie pokazuje się ikonka 3g i nie łączy z internetem...

Czy ktoś wie co mam zrobić...?


Prometeus*...

Awatar użytkownika
Prometeus
Posty: 16
Rejestracja: 12:31 03 maja 2010
Telefon: T-Mobile G1
Operator: Play
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:
Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Post autor: Prometeus » 04:52 22 gru 2010

Problem rozwiązany...


Prometeus*...

Awatar użytkownika
Palmoster
Posty: 739
Rejestracja: 15:55 25 sty 2010
Telefon: HTC Sensation XE
ROM: HTC Sense 4.1 by mickel
Operator: Play
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:
Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Post autor: Palmoster » 10:36 22 gru 2010

Prometeus pisze:Problem rozwiązany...
To Może podziel się jak rozwiązałeś problem? Będzie pomoc dla "potomnych" ;)



Awatar użytkownika
Com10
Posty: 32
Rejestracja: 10:16 25 lis 2010
Telefon: HTC G1
ROM: 1.6
Operator: Play
Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Post autor: Com10 » 13:59 24 gru 2010

Witam mialem tez taki problem jak kolega opisal wyzej, tylko ze ja zadzwonilem do biura oblugi era -,- i kazali mi przywrocic ustawienia fabryczne za pomoca kombinacji klawiszy (juz nie pamietam jakich) podczas wlaczania telefonu


Co złe to nie ja

Im wyżej się wzniesiesz tym boleśniejszy upadek

Awatar użytkownika
Palmoster
Posty: 739
Rejestracja: 15:55 25 sty 2010
Telefon: HTC Sensation XE
ROM: HTC Sense 4.1 by mickel
Operator: Play
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:
Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Post autor: Palmoster » 14:10 24 gru 2010

Com10 pisze:Witam mialem tez taki problem jak kolega opisal wyzej, tylko ze ja zadzwonilem do biura oblugi era -,- i kazali mi przywrocic ustawienia fabryczne za pomoca kombinacji klawiszy (juz nie pamietam jakich) podczas wlaczania telefonu
Pomogło?

Bo z tego co ja wiem to można uruchomić telefon trzymając domek i i opali się recovery menu. Tam wybieramy wipe i już :) Ale to chyba nie na oryginalnych ROMach... Nigdy oryginalnego nie miałem :D



Awatar użytkownika
Com10
Posty: 32
Rejestracja: 10:16 25 lis 2010
Telefon: HTC G1
ROM: 1.6
Operator: Play
Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Post autor: Com10 » 15:40 24 gru 2010

Tak pomogla tylko ze to bylo pol roku temu :) wiec malo pamietam.W kazdym razie po restarcie i tak musialem sie zalogowac na e-maila... :roll:


Co złe to nie ja

Im wyżej się wzniesiesz tym boleśniejszy upadek

Awatar użytkownika
Palmoster
Posty: 739
Rejestracja: 15:55 25 sty 2010
Telefon: HTC Sensation XE
ROM: HTC Sense 4.1 by mickel
Operator: Play
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:
Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Post autor: Palmoster » 16:51 24 gru 2010

Po formacie znika wszystko więc przypisanie do konta google też ;) Tak na prawdę jest to jedyna metoda pozbycia sie powiązania.



Awatar użytkownika
Prometeus
Posty: 16
Rejestracja: 12:31 03 maja 2010
Telefon: T-Mobile G1
Operator: Play
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:
Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Post autor: Prometeus » 10:27 26 gru 2010

No więc tak-niektórzy twierdzą że w Play apn internet wystarczy wpisac tylko INTERNET a reszte pozostawić pustą-niestety u mnie sie nie sprawdziło i patrząc po różnych forach-również u innych osób...
Podaje konfigurację która mi odpala:

nazwa : P4 Internet
APN: Internet
Proxy: nie ustawione
Port: nie ustawione
Nazwa uzytkownika: nic
Haslo: nic
Serwer: nic
MMSC: null
Proxy dla wiadomosci MMS: nie ustawione
Port MMS: nie ustawione
Protokół MMS: WAP 2.0
MCC: 260
MNC: 06
Typ APN: default



Nic i nie ustawione-czyli nic nie wpisujemy...

Dodam jeszcze mms:

Nazwa: P4 MMS
APN:mms
Proxy: nie ustawione
Port: nie ustawione
Nazwa uzytkownika: nic
Haslo: nic
Serwer: nic
MMSC: http://10.10.28.164/mms/wapenc
Proxy dla wiadomosci MMS: 10.10.25.5
Port: 8080
Protokol MMS: WAP 2.0
MCC: 260
MNC: 06
Typ APN: mms


Prometeus*...

Awatar użytkownika
Prometeus
Posty: 16
Rejestracja: 12:31 03 maja 2010
Telefon: T-Mobile G1
Operator: Play
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:
Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Post autor: Prometeus » 10:37 26 gru 2010

Mnie zaskoczyła szybka aktualizacja po powrocie na oryginalny soft-jak sie okazało miałem android 1.1 jak dobrze pamiętam i po 10 minutach przyszła aktualka od T-mobile na 1.6...
Teraz świątecznie Was wykorzystam i poproszę o jakiś dobry poradnik na wgranie nieoryginalnego softu...;-)
Bo ten oryginalny to jakaś porażka-pusto i nic ciekawego,no chociaż market w wersji americanos prezentuje się lepiej...


Prometeus*...

AREK198
Posty: 3
Rejestracja: 16:12 28 sty 2011
Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Post autor: AREK198 » 16:45 28 sty 2011

Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem forum. Sporo czytałem różnych rozwiązań dotyczących G1,ale nic nie mogłem dopasować do usterki w moim telefonie. Troche sie nim bawiłem i pewnie coś '' wywaliłem'', bo nie moge uruchomić.Tak wogóle,to ten telefon mam z drugiej ręki,jest oryginalny T-Mobile G1. Widocznie był przystosowany do polskich operatorów,bo chodził wcześniej na karcie Orange. Boje sie,że mogłem coś sformatować i powrócić do oryginalnych ustawień. Prosze mi coś doradzić,czy wogóle można coś z tym zrobić.




ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post