G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Postprzez Prometeus » 17:13 19 gru 2010

Z deka nie moge sie w nim polapac-brakuje mi menu ktore mialem w 4.0.4...:-)
Prometeus*...
Prometeus
Avatar użytkownika
 
Posty: 16
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: T-Mobile G1
Operator: Play

Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Postprzez Prometeus » 18:19 20 gru 2010

No i mam kolejny problem...
Wygląda na to że jakimś cudem telefon wrócił do oryginalnego softu T-mobile...
Pobawiłem się Froyo i postanowiłem wejść w Aparat+Power...
Coś tam nacisnąłem tylko nie pamiętam co i telefon wrócił do ustawień przed rootowaniem...
Tak samo jak naciskam Home+Power teraz wyskakuje mi trójkąt z wykrzyknikiem...
Ale w czym problem...
Otóż włączając telefon wyskakuje mi abym zalogował się na konto gmail-jednak nie mam dostępu do internetu...
Usunąłem wszystkie ustawienia T-mobile i wpisałem Play:

APN: Internet
Użytkownik: brak
Hasło: brak

Mimo wszystko nie pokazuje się ikonka 3g i nie łączy z internetem...

Czy ktoś wie co mam zrobić...?
Prometeus*...
Prometeus
Avatar użytkownika
 
Posty: 16
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: T-Mobile G1
Operator: Play

Reklama

Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Postprzez Prometeus » 04:52 22 gru 2010

Problem rozwiązany...
Prometeus*...
Prometeus
Avatar użytkownika
 
Posty: 16
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: T-Mobile G1
Operator: Play

Reklama

Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Postprzez Palmoster » 10:36 22 gru 2010

Prometeus napisał(a):Problem rozwiązany...


To Może podziel się jak rozwiązałeś problem? Będzie pomoc dla "potomnych" ;)
Palmoster
Avatar użytkownika
 
Posty: 739
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 33
Otrzymał podziękowań: 48
Telefon: HTC Sensation XE
ROM: HTC Sense 4.1 by mickel
Operator: Play

Reklama

Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Postprzez Com10 » 13:59 24 gru 2010

Witam mialem tez taki problem jak kolega opisal wyzej, tylko ze ja zadzwonilem do biura oblugi era -,- i kazali mi przywrocic ustawienia fabryczne za pomoca kombinacji klawiszy (juz nie pamietam jakich) podczas wlaczania telefonu
Co złe to nie ja

Im wyżej się wzniesiesz tym boleśniejszy upadek
Com10
Avatar użytkownika
 
Posty: 32
Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: HTC G1
ROM: 1.6
Operator: Play

Reklama

Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Postprzez Palmoster » 14:10 24 gru 2010

Com10 napisał(a):Witam mialem tez taki problem jak kolega opisal wyzej, tylko ze ja zadzwonilem do biura oblugi era -,- i kazali mi przywrocic ustawienia fabryczne za pomoca kombinacji klawiszy (juz nie pamietam jakich) podczas wlaczania telefonu

Pomogło?

Bo z tego co ja wiem to można uruchomić telefon trzymając domek i i opali się recovery menu. Tam wybieramy wipe i już :) Ale to chyba nie na oryginalnych ROMach... Nigdy oryginalnego nie miałem :D
Palmoster
Avatar użytkownika
 
Posty: 739
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 33
Otrzymał podziękowań: 48
Telefon: HTC Sensation XE
ROM: HTC Sense 4.1 by mickel
Operator: Play

Reklama

Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Postprzez Com10 » 15:40 24 gru 2010

Tak pomogla tylko ze to bylo pol roku temu :) wiec malo pamietam.W kazdym razie po restarcie i tak musialem sie zalogowac na e-maila... :roll:
Co złe to nie ja

Im wyżej się wzniesiesz tym boleśniejszy upadek
Com10
Avatar użytkownika
 
Posty: 32
Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: HTC G1
ROM: 1.6
Operator: Play

Reklama

Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Postprzez Palmoster » 16:51 24 gru 2010

Po formacie znika wszystko więc przypisanie do konta google też ;) Tak na prawdę jest to jedyna metoda pozbycia sie powiązania.
Palmoster
Avatar użytkownika
 
Posty: 739
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 33
Otrzymał podziękowań: 48
Telefon: HTC Sensation XE
ROM: HTC Sense 4.1 by mickel
Operator: Play

Reklama

Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Postprzez Prometeus » 10:27 26 gru 2010

No więc tak-niektórzy twierdzą że w Play apn internet wystarczy wpisac tylko INTERNET a reszte pozostawić pustą-niestety u mnie sie nie sprawdziło i patrząc po różnych forach-również u innych osób...
Podaje konfigurację która mi odpala:

nazwa : P4 Internet
APN: Internet
Proxy: nie ustawione
Port: nie ustawione
Nazwa uzytkownika: nic
Haslo: nic
Serwer: nic
MMSC: null
Proxy dla wiadomosci MMS: nie ustawione
Port MMS: nie ustawione
Protokół MMS: WAP 2.0
MCC: 260
MNC: 06
Typ APN: default



Nic i nie ustawione-czyli nic nie wpisujemy...

Dodam jeszcze mms:

Nazwa: P4 MMS
APN:mms
Proxy: nie ustawione
Port: nie ustawione
Nazwa uzytkownika: nic
Haslo: nic
Serwer: nic
MMSC: http://10.10.28.164/mms/wapenc
Proxy dla wiadomosci MMS: 10.10.25.5
Port: 8080
Protokol MMS: WAP 2.0
MCC: 260
MNC: 06
Typ APN: mms
Prometeus*...
Prometeus
Avatar użytkownika
 
Posty: 16
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: T-Mobile G1
Operator: Play

Reklama

Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Postprzez Prometeus » 10:37 26 gru 2010

Mnie zaskoczyła szybka aktualizacja po powrocie na oryginalny soft-jak sie okazało miałem android 1.1 jak dobrze pamiętam i po 10 minutach przyszła aktualka od T-mobile na 1.6...
Teraz świątecznie Was wykorzystam i poproszę o jakiś dobry poradnik na wgranie nieoryginalnego softu...;-)
Bo ten oryginalny to jakaś porażka-pusto i nic ciekawego,no chociaż market w wersji americanos prezentuje się lepiej...
Prometeus*...
Prometeus
Avatar użytkownika
 
Posty: 16
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: T-Mobile G1
Operator: Play

Reklama

Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Postprzez AREK198 » 16:45 28 sty 2011

Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem forum. Sporo czytałem różnych rozwiązań dotyczących G1,ale nic nie mogłem dopasować do usterki w moim telefonie. Troche sie nim bawiłem i pewnie coś '' wywaliłem'', bo nie moge uruchomić.Tak wogóle,to ten telefon mam z drugiej ręki,jest oryginalny T-Mobile G1. Widocznie był przystosowany do polskich operatorów,bo chodził wcześniej na karcie Orange. Boje sie,że mogłem coś sformatować i powrócić do oryginalnych ustawień. Prosze mi coś doradzić,czy wogóle można coś z tym zrobić.
AREK198

 
Posty: 3
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0

Reklama

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Problemy i Pomoc



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama
ANDROID-FORUM.PL
">