G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Awatar użytkownika
Palmoster
Posty: 739
Rejestracja: 15:55 25 sty 2010
Telefon: HTC Sensation XE
ROM: HTC Sense 4.1 by mickel
Operator: Play
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:
Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Post autor: Palmoster » 14:10 24 gru 2010

Com10 pisze:Witam mialem tez taki problem jak kolega opisal wyzej, tylko ze ja zadzwonilem do biura oblugi era -,- i kazali mi przywrocic ustawienia fabryczne za pomoca kombinacji klawiszy (juz nie pamietam jakich) podczas wlaczania telefonu
Pomogło?

Bo z tego co ja wiem to można uruchomić telefon trzymając domek i i opali się recovery menu. Tam wybieramy wipe i już :) Ale to chyba nie na oryginalnych ROMach... Nigdy oryginalnego nie miałem :D



Awatar użytkownika
Com10
Posty: 32
Rejestracja: 10:16 25 lis 2010
Telefon: HTC G1
ROM: 1.6
Operator: Play
Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Post autor: Com10 » 15:40 24 gru 2010

Tak pomogla tylko ze to bylo pol roku temu :) wiec malo pamietam.W kazdym razie po restarcie i tak musialem sie zalogowac na e-maila... :roll:


Co złe to nie ja

Im wyżej się wzniesiesz tym boleśniejszy upadek

Awatar użytkownika
Palmoster
Posty: 739
Rejestracja: 15:55 25 sty 2010
Telefon: HTC Sensation XE
ROM: HTC Sense 4.1 by mickel
Operator: Play
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:
Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Post autor: Palmoster » 16:51 24 gru 2010

Po formacie znika wszystko więc przypisanie do konta google też ;) Tak na prawdę jest to jedyna metoda pozbycia sie powiązania.



Awatar użytkownika
Prometeus
Posty: 16
Rejestracja: 12:31 03 maja 2010
Telefon: T-Mobile G1
Operator: Play
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:
Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Post autor: Prometeus » 10:27 26 gru 2010

No więc tak-niektórzy twierdzą że w Play apn internet wystarczy wpisac tylko INTERNET a reszte pozostawić pustą-niestety u mnie sie nie sprawdziło i patrząc po różnych forach-również u innych osób...
Podaje konfigurację która mi odpala:

nazwa : P4 Internet
APN: Internet
Proxy: nie ustawione
Port: nie ustawione
Nazwa uzytkownika: nic
Haslo: nic
Serwer: nic
MMSC: null
Proxy dla wiadomosci MMS: nie ustawione
Port MMS: nie ustawione
Protokół MMS: WAP 2.0
MCC: 260
MNC: 06
Typ APN: default



Nic i nie ustawione-czyli nic nie wpisujemy...

Dodam jeszcze mms:

Nazwa: P4 MMS
APN:mms
Proxy: nie ustawione
Port: nie ustawione
Nazwa uzytkownika: nic
Haslo: nic
Serwer: nic
MMSC: http://10.10.28.164/mms/wapenc
Proxy dla wiadomosci MMS: 10.10.25.5
Port: 8080
Protokol MMS: WAP 2.0
MCC: 260
MNC: 06
Typ APN: mms


Prometeus*...

Awatar użytkownika
Prometeus
Posty: 16
Rejestracja: 12:31 03 maja 2010
Telefon: T-Mobile G1
Operator: Play
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:
Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Post autor: Prometeus » 10:37 26 gru 2010

Mnie zaskoczyła szybka aktualizacja po powrocie na oryginalny soft-jak sie okazało miałem android 1.1 jak dobrze pamiętam i po 10 minutach przyszła aktualka od T-mobile na 1.6...
Teraz świątecznie Was wykorzystam i poproszę o jakiś dobry poradnik na wgranie nieoryginalnego softu...;-)
Bo ten oryginalny to jakaś porażka-pusto i nic ciekawego,no chociaż market w wersji americanos prezentuje się lepiej...


Prometeus*...

AREK198
Posty: 3
Rejestracja: 16:12 28 sty 2011
Re: G1-padł system po próbie powrotu na oryginalny soft...

Post autor: AREK198 » 16:45 28 sty 2011

Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem forum. Sporo czytałem różnych rozwiązań dotyczących G1,ale nic nie mogłem dopasować do usterki w moim telefonie. Troche sie nim bawiłem i pewnie coś '' wywaliłem'', bo nie moge uruchomić.Tak wogóle,to ten telefon mam z drugiej ręki,jest oryginalny T-Mobile G1. Widocznie był przystosowany do polskich operatorów,bo chodził wcześniej na karcie Orange. Boje sie,że mogłem coś sformatować i powrócić do oryginalnych ustawień. Prosze mi coś doradzić,czy wogóle można coś z tym zrobić.




ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post