G1- telefon padł po wgraniu CyanogenMod-5.0.8

centrum2954
Posty: 6
Rejestracja: 12:48 25 lip 2010
G1- telefon padł po wgraniu CyanogenMod-5.0.8

Post autor: centrum2954 » 12:49 25 lip 2010

Witam
Mam taki problem.
Miałem zrootowany telefon (G1 w erze) z CyanogenMod-4.2.xx i zachciało mi się nowego softa.
Wgrałem CyanogenMod-5.0.8 i wszystko grało, zresetowałem telefon i nic. Na ekranie pojawia się G1 T Mobile i nic się nie dzieje.
Próbowałem też wejść do menu flash (Home+Power) i dalej to samo.
Wymyśliłem że zrobię wszystko od nowa, czyli: gold card, DREAIMG.nbh (RC7/RC29 próbowałem obydwa) , Camera+Power, pojawia się menu:
DREAM PVT 32B ENG S-OFF
HBOOT-1.33.2005 (DREA11000)
CPLD-4
RADIO-2.22.19.26I
HBOOT
itd

a na dole Do you want start update?
<ACTION> YES
<POWER> NO

Wciskam Action i nic się nie dzieje??

Jest może na to jakaś rada? czy tel jest już do wyrzucenia

Pozdrawiam

 Notatka moderatora
 Poprawiłem nazwę wątku, zapoznaj się z regulaminem!- bolo 



Awatar użytkownika
darnox
Moderator
Moderator
Posty: 432
Rejestracja: 16:57 23 maja 2010
ROM: cały czas zmieniam :)
Operator: Orange
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:
Re: Problem po wgraniu CyanogenMod-5.0.8

Post autor: darnox » 13:35 25 lip 2010

Witam.
Zacznijmy do tego czy masz na karcie SD nandroid backup?



centrum2954
Posty: 6
Rejestracja: 12:48 25 lip 2010
Re: Problem po wgraniu CyanogenMod-5.0.8

Post autor: centrum2954 » 13:45 25 lip 2010

nie, kartę sformatowałem



Awatar użytkownika
darnox
Moderator
Moderator
Posty: 432
Rejestracja: 16:57 23 maja 2010
ROM: cały czas zmieniam :)
Operator: Orange
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:
Re: Problem po wgraniu CyanogenMod-5.0.8

Post autor: darnox » 13:47 25 lip 2010

To będzie trochę gorzej ale da rade to naprawić. Ja na kompie znajdę potrzebne pliki, a ty zainstaluj android SDK na kompie.



centrum2954
Posty: 6
Rejestracja: 12:48 25 lip 2010
Re: Problem po wgraniu CyanogenMod-5.0.8

Post autor: centrum2954 » 15:59 25 lip 2010

Zainstalowałem SDK i próbowałem tak:
fastboot devices cyferki się pojawiają
fastboot flash recovery /sdcard/recovery.img
i pojawia się: cannot load '/sdcard/recovery.img'

oczywiście wcześniej wgrałem na kartę ra-dream 1.7 i zmieniłem nazwę na recovery.img



Awatar użytkownika
darnox
Moderator
Moderator
Posty: 432
Rejestracja: 16:57 23 maja 2010
ROM: cały czas zmieniam :)
Operator: Orange
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:
Re: Problem po wgraniu CyanogenMod-5.0.8

Post autor: darnox » 16:05 25 lip 2010

Zaraz pliki będą na serwerze i wtedy wyśle posta z opisem co musisz zrobić ;). I pamiętaj aby zainstalować sterowniki do G1 tu masz opisane jak to zrobić - zrób podpunkt 1 :).



Awatar użytkownika
darnox
Moderator
Moderator
Posty: 432
Rejestracja: 16:57 23 maja 2010
ROM: cały czas zmieniam :)
Operator: Orange
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:
Re: Problem po wgraniu CyanogenMod-5.0.8

Post autor: darnox » 16:12 25 lip 2010

No dobra, zainstalowałeś już Android SDK? Jak nie to instaluj, to tak tutaj masz potrzebne pliki:
- recovery-RA-dream-v1.7.0.img
- boot.img
- system.img
- data.img

Pobierz te pliki i na dysk komputera. Teraz podłącz telefon do komputera, włącz telefon w trybie Fastboot (Kamera + Power), i naciśnij back powinieneś tam mieć to co pisałeś " DREAM PVT..." oraz biały napis na czerwonym tle " FASTBOOT USB". Następnie włącz na kompie Wiersz poleceń i wpisz tam następujące komendy:

Kod: Zaznacz cały

 cd (aby przejść do folderu gdzie masz pliki)
fastboot flash system system.img
fastboot flash userdata data.img
fastboot flash boot boot.img
fastboot reboot 
Teraz twój rom będzie działał poprawnie, tylko nadal nie będziesz miał recovery. Jeżeli chcesz go mieć musisz skopiować plik recovery-RA-dream-v1.7.0.img na kartę SD. Potem wejdź do terminala i wpisz następujące komendy:

Kod: Zaznacz cały

mount -a
 flash_image recovery /sdcard/recovery-RA-dream-v1.7.0.img
 reboot recovery 
No i to wszystko, powodzenia :).



centrum2954
Posty: 6
Rejestracja: 12:48 25 lip 2010
Re: Problem po wgraniu CyanogenMod-5.0.8

Post autor: centrum2954 » 16:22 25 lip 2010

nie wiem czy tak ma być ale linki do boot.img system.img to ten sam link?



Awatar użytkownika
darnox
Moderator
Moderator
Posty: 432
Rejestracja: 16:57 23 maja 2010
ROM: cały czas zmieniam :)
Operator: Orange
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:
Re: Problem po wgraniu CyanogenMod-5.0.8

Post autor: darnox » 16:29 25 lip 2010

Nie, tak nie ma być to jakiś błąd hostingu wgrałem dwa pliki i klikam osobno na każdy link, a i tak tam jest link do system.img. Zaraz wrzucę jeszcze raz ;).



Awatar użytkownika
darnox
Moderator
Moderator
Posty: 432
Rejestracja: 16:57 23 maja 2010
ROM: cały czas zmieniam :)
Operator: Orange
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:
Re: Problem po wgraniu CyanogenMod-5.0.8

Post autor: darnox » 16:32 25 lip 2010

Dobra, teraz już jest ok :).



centrum2954
Posty: 6
Rejestracja: 12:48 25 lip 2010
Re: Problem po wgraniu CyanogenMod-5.0.8

Post autor: centrum2954 » 16:50 25 lip 2010

i znwu problem :) po wspaniu: fastboot flash system system.img
wyskakuje:
sending 'system' (91407 KB)... FAILED (status read failed(Too many links)) finished.



Awatar użytkownika
darnox
Moderator
Moderator
Posty: 432
Rejestracja: 16:57 23 maja 2010
ROM: cały czas zmieniam :)
Operator: Orange
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:
Re: Problem po wgraniu CyanogenMod-5.0.8

Post autor: darnox » 16:54 25 lip 2010

No a po wpisaniu innych komend? U mnie wszystko jest ok, wygląda to tak:

Kod: Zaznacz cały

C:\Documents and Settings\Ja>fastboot flash system system.img
   sending 'system' (91407 KB)... OKAY [ 16.625s]
              writing 'system'... OKAY [ 27.516s]
finished. total time: 44.156s



centrum2954
Posty: 6
Rejestracja: 12:48 25 lip 2010
Re: Problem po wgraniu CyanogenMod-5.0.8

Post autor: centrum2954 » 17:17 25 lip 2010

dobra, zresetowałem kompa, zmieniłem kabel usb i wszystko zadziałało.
WIELKIE DZIĘKI :D

 Notatka moderatora
 Problem rozwiązany, więc zamykam- bolo :z: 



Awatar użytkownika
darnox
Moderator
Moderator
Posty: 432
Rejestracja: 16:57 23 maja 2010
ROM: cały czas zmieniam :)
Operator: Orange
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:
Re: Problem po wgraniu CyanogenMod-5.0.8

Post autor: darnox » 17:22 25 lip 2010

Spoko :D, jeżeli chcesz możesz inaczej zfalshować recovery - też za pomocą fastboot. Wpisujesz:

Kod: Zaznacz cały

 fastboot flash recovery recovery-RA-dream-v1.7.0.img 
zrób jak ci lepiej :).




Zablokowany
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post