Powolna praca i brak 3g

Powolna praca i brak 3g

Postprzez damatus72 » 22:11 24 paź 2011

Od niedawna przeniosłem tel. z sieci T-mobile do Play. Wykupiłem stosowny pakiet internetowy a tu moja motka przestała na karcie Play pokazywać 3G. Na domiar złego gdy robię trasy autem i przełączam się na nadajniki Plusa by połączeń nie zrywało pokazuje się komunikat braku internetu. Ustawienia posprawdzałem, synchronizację ręczną itd. Na karcie ery jest 3G a na Play nie. Proszę o pomoc. :(
damatus72

 
Posty: 6
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: Motorola Milestone
Operator: play

Re: Powolna praca i brak 3g

Postprzez Mesjash » 22:16 24 paź 2011

Co do braku neta włącz dane w roamingu, może załatwi też problem braku 3g

Sent from my GT540 using Tapatalk
Mesjash

Spec
 
Posty: 745
Podziękował : 15
Otrzymał podziękowań: 96
ROM: Windows Phone 8

Reklama

Re: Powolna praca i brak 3g

Postprzez damatus72 » 22:31 24 paź 2011

Dzięki Mesjash, napisałem do Play24 i zobaczymy co odpowiedzą.
damatus72

 
Posty: 6
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: Motorola Milestone
Operator: play

Reklama

Re: Powolna praca i brak 3g

Postprzez damatus72 » 23:16 24 paź 2011

no i guzik, Play twierdzi że ma roboty wykończeniowe ( ciekawe kogo?) i możliwe że motka którą mi sprzedali nie będzie w Play odbierać 3g. Masakra.
damatus72

 
Posty: 6
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: Motorola Milestone
Operator: play

Reklama

Re: Powolna praca i brak 3g

Postprzez oczek666 » 15:00 27 paź 2011

Mam podobny problem, jest tu jednak cos innego do rozgryzienia.

U mnie wystepuje on tylko w niektorych romach np miui 1.10
Raz jak uzywalem starego miui to udalo mi sie jakos zmienic takzwany Baseband z poziomu Recovery, teraz jednak nie udaje mi sie to.

Zauwazylem ze np na CM7 czy stock Froyo net w play dzialal duzo lepiej. I nie tylko net.
Np w pracy mialem pelny zasieg Playa i net chodzi na Edge, teraz lapie tylko roaming Plusa do rozmow a netu nie ma bo roaming netu mam wylaczony z uwagi na dodatkowe koszta poza abonamentowe.

Czy moze ktos zauwazyl ze na roznych romach telefony sprawniej lub mniej sprawnie lapia siec i net?
Jak to ustawiec, raz mi sie udalo teraz wipuje x3 i nie, kabinuje jak kon pod gore i nic.
A wiem ze tu w pracy powinienem miec zasieg bo mialem przed zmiana romu.
Chyba worce do poprzedniego !HO NO
oczek666

 
Posty: 8
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 2
Otrzymał podziękowań: 1
Telefon: Motorola Milestone
ROM: CM7 RC10 11.06 od Nko99
Operator: ERA--> PLAY

Reklama


Powrót do Problemy i Pomoc



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama
ANDROID-FORUM.PL
">