Lg troche się przycina

MrStany
Posty: 7
Rejestracja: 22:18 09 paź 2011
Lg troche się przycina

Post autor: MrStany » 22:21 09 paź 2011

Witam mam swifta i się trochę muli, na początku wszystko było ok, ale po czasie sms się włączają dłużej gry się tną np. AngryBrids. Co mam zrobić, aby chodził szybciej ?



Awatar użytkownika
Viperoo
Posty: 339
Rejestracja: 16:34 05 sty 2011
Telefon: HTC Desire Z
ROM: Jutro i tak będzie inny
Operator: Orange
Lokalizacja: Kielce
Re: Lg troche się przycina

Post autor: Viperoo » 02:36 10 paź 2011

Jaki rom ? Niestety to trochę stary telefon z Androidem i nie wszystkie aplikacje takie jak angry birds nie będą płynie chodzić...


Obrazek Obrazek
na PM umawiam się tylko na randkę ! :o

Mesjash
Spec
Spec
Posty: 744
Rejestracja: 18:50 12 lis 2010
ROM: Windows Phone 8
Re: Lg troche się przycina

Post autor: Mesjash » 16:56 10 paź 2011

Viperoo pisze:Niestety to trochę stary telefon z Androidem i nie wszystkie aplikacje takie jak angry birds nie będą płynie chodzić...
A czy ja się Ciebie czepiam? xP

U mnie Angry Birds chodzą płynnie, bez przycinek.
Wystarczy raz na kilka dni tel zrestartować. Jaki masz ROM? Używasz SetCpu, albo czegoś w tym stylu?



Awatar użytkownika
Viperoo
Posty: 339
Rejestracja: 16:34 05 sty 2011
Telefon: HTC Desire Z
ROM: Jutro i tak będzie inny
Operator: Orange
Lokalizacja: Kielce
Re: Lg troche się przycina

Post autor: Viperoo » 19:41 10 paź 2011

Miałem na myśli używanie tego telefonu na standardowym romie :)


Obrazek Obrazek
na PM umawiam się tylko na randkę ! :o

MrStany
Posty: 7
Rejestracja: 22:18 09 paź 2011
Re: Lg troche się przycina

Post autor: MrStany » 20:57 10 paź 2011

Jak sprawdzić ten rom ? Jak użyć SetCpu i jak tel zresetować ? Ja nić w tym stylu nie robiłem.

P.S sory, ale jeśli chodzi o te sprawy jestem kompletnie zielony.



Mesjash
Spec
Spec
Posty: 744
Rejestracja: 18:50 12 lis 2010
ROM: Windows Phone 8
Re: Lg troche się przycina

Post autor: Mesjash » 21:26 10 paź 2011

Jak sprawdzić rom? Ustawienia->Informacje o telefonie i powinno być coś takiego:

Obrazek

Najistotniejsze to wersja systemu Android i wersja jądra.

Jak tel zresetować? Normalnie, uruchom go ponownie, to jak z kompem, jak nie uruchamiasz go ponownie, to po pewnym czasie się "muli".

A SetCpu to taki program do optymalizacji/przyspieszania procka, tu masz o nim więcej: viewtopic.php?f=2&t=459



MrStany
Posty: 7
Rejestracja: 22:18 09 paź 2011
Re: Lg troche się przycina

Post autor: MrStany » 22:02 10 paź 2011

W swoim tel mam tak:

Wersja oprogramowania - 2.1-update1
Wersja jądra - 2.6.29
lg-electronics@si-rd10-ubld01 #1
Tue Oct 5 15:18:16 EDT 2010
I pod spodem mam 2 raz wersje oprogramowania - GT540-V20a-OCT-05-2010



Mesjash
Spec
Spec
Posty: 744
Rejestracja: 18:50 12 lis 2010
ROM: Windows Phone 8
Re: Lg troche się przycina

Post autor: Mesjash » 22:29 10 paź 2011

Czyli masz oryginalny soft i do tego nie najnowszy
Spróbuj SetCpu lub innego romu.

Sent from my GT540 using Tapatalk



MrStany
Posty: 7
Rejestracja: 22:18 09 paź 2011
Re: Lg troche się przycina

Post autor: MrStany » 21:20 11 paź 2011

Jak to zrobić ?



MrStany
Posty: 7
Rejestracja: 22:18 09 paź 2011
Re: Lg troche się przycina

Post autor: MrStany » 16:09 16 paź 2011

Refresh, pomoże ktoś ?



Awatar użytkownika
Viperoo
Posty: 339
Rejestracja: 16:34 05 sty 2011
Telefon: HTC Desire Z
ROM: Jutro i tak będzie inny
Operator: Orange
Lokalizacja: Kielce
Re: Lg troche się przycina

Post autor: Viperoo » 19:48 16 paź 2011

malo masz poradnikow na forum ? Szukanie nie boli...


Obrazek Obrazek
na PM umawiam się tylko na randkę ! :o

Mesjash
Spec
Spec
Posty: 744
Rejestracja: 18:50 12 lis 2010
ROM: Windows Phone 8
Re: Lg troche się przycina

Post autor: Mesjash » 20:04 16 paź 2011

MrStany pisze:Witam mam swifta ...Co mam zrobić, aby chodził szybciej ?
Kupując najtańszy na rynku telefon z Androidem cudów się chyba nie spodziewałeś... Poza tym poradziłem Ci jakiego programu użyć, a Ty nawet nie pofatygowałeś się o nim poczytać, radziłem zmienić ROM, opis i kilka dobrych romów oczywiście udostępniłem na forum, ale Ty nadal chcesz czegoś więcej. Oczekujesz, że ktoś CI poda jakieś magiczne zaklęcie, jakiś kod do wstukania na klawiaturze i wyjdzie Ci po tym SGS II?
Przeczytaj jeszcze raz post Viperoo, bo nie chcę się powtarzać.



zippa
Posty: 10
Rejestracja: 18:48 20 paź 2011
Telefon: LG GT540 / Samsung Galaxy Mini
ROM: 2.1 / 2.2
Operator: PLUS GSM
Re: Lg troche się przycina

Post autor: zippa » 18:52 20 paź 2011

Nasze LG nie są przygotowane do 2.3 ja mam oficjalny ROM 2.1 i niekiedy jest tak że chcę nim :###: o podłogę , a u mojej mamy , która ma też Swifta nie przycina się jej



Mesjash
Spec
Spec
Posty: 744
Rejestracja: 18:50 12 lis 2010
ROM: Windows Phone 8
Re: Lg troche się przycina

Post autor: Mesjash » 19:08 20 paź 2011

zippa pisze:Nasze LG nie są przygotowane do 2.3 ja mam oficjalny ROM 2.1 i niekiedy jest tak że chcę nim :###: o podłogę
Ja mam obecnie CM 7 z Androidem 2.3.7 i działa o niebo lepiej od stockowego. OC mam coś koło 806MHz, czego na firmowym nie dałbym rady wyciągnąć. Do 2.1 nie wracam :)



Awatar użytkownika
Viperoo
Posty: 339
Rejestracja: 16:34 05 sty 2011
Telefon: HTC Desire Z
ROM: Jutro i tak będzie inny
Operator: Orange
Lokalizacja: Kielce
Re: Lg troche się przycina

Post autor: Viperoo » 20:29 20 paź 2011

Nie polecam korzystac z Oficjalnych(przestarzalych) romów ponieważ nawet nie chodzi o wydajność ale i o bezpieczeństwo...


Obrazek Obrazek
na PM umawiam się tylko na randkę ! :o


ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post