FroYo by android-forum.pl - rozwoj

jaki Launcher chciałbyś aby znalazł się w romie?

Adw Launcher
3
60%
Launcher 2
2
40%
 
Liczba głosów : 5

FroYo by android-forum.pl - rozwoj

Postprzez darnox » 22:19 02 lip 2010

Temat ten poświęcony jest rozwojowi romu dla G1 tworzonego przez android-forum.pl .
Znajdą się tutaj newsy o postępach w pracy nad romem oraz ankiety skierowane do Was dotyczące jego funkcjonalności. Możecie umieszczać Wasze prośby o aplikacje które mają znaleźć się w romie, oraz wszelkie propozycje jego funkcji, modów itd.
Ostatnio edytowano 13:38 04 lip 2010 przez darnox, łącznie edytowano 1 raz
darnox
Avatar użytkownika
Moderator
 
Posty: 432
Lokalizacja: Elbląg
Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 49
ROM: cały czas zmieniam :)
Operator: Orange

Re: FroYo by android-forum.pl - rozwoj

Postprzez Palmoster » 13:09 04 lip 2010

Przede wszystkim jakiś menadżer plików. Np ES File Explorer i do tego np tego samego producenta menadżer zadań.
Mile widziane Punkty dostępu (przynajmniej 4 podstawowych operatorów). Nakładka pozwalające w Polsce korzystać z Google Maps jako navi.

Oczywiście podstawą aplikacja android-forum.pl pozwalająca na łatwy dostęp na forum.

Jakaś tapetka którą kokos zrobi :P
Palmoster
Avatar użytkownika
 
Posty: 739
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 33
Otrzymał podziękowań: 48
Telefon: HTC Sensation XE
ROM: HTC Sense 4.1 by mickel
Operator: Play

Reklama

Re: FroYo by android-forum.pl - rozwoj

Postprzez darnox » 13:37 04 lip 2010

Tapetę kokos już zrobił :). Co do map to będą to mapy burt. Punktów dostępu będzie od groma bo to source cyjana :D. No i menadżer plików i zadań może być od ES, a i muszę usunąć Launchery bo mam source tylko Launcher2 i ADW Launcher, a bez source nic w nim ie zmienię (dot. to także tapet :/). Dlatego zostają te dwa gdzie wszystko mogę edytować :).
darnox
Avatar użytkownika
Moderator
 
Posty: 432
Lokalizacja: Elbląg
Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 49
ROM: cały czas zmieniam :)
Operator: Orange

Reklama

Re: FroYo by android-forum.pl - rozwoj

Postprzez kokos » 13:42 04 lip 2010

Ok :) do piątku prześle Ci paczkę tapet :)
kokos
Avatar użytkownika
Zasłużony
 
Posty: 321
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 27
Otrzymał podziękowań: 20
Telefon: Motorola Milestone
Operator: Play

Reklama

Re: FroYo by android-forum.pl - rozwoj

Postprzez nokiaspl » 13:59 04 lip 2010

Widzę ze romik ma wszystko co mu potrzebs
Obrazek
nokiaspl
Avatar użytkownika
Zasłużony
 
Posty: 331
Lokalizacja: Bolesławiec
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 7
Telefon: nokia N82 ,N8
ROM: Orginalny symbian
Operator: Era ->T-Mobile

Reklama

Re: FroYo by android-forum.pl - rozwoj

Postprzez Laszlo » 15:52 06 lip 2010

To ma być coś porządniejszego czy zwykłe ctrl+c/ctrl+v jak chromatic etc?
Laszlo

 
Posty: 1
Lokalizacja: Olsztyn
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: htc dream
ROM: cm6-source
Operator: era/orange

Reklama

Re: FroYo by android-forum.pl - rozwoj

Postprzez Palmoster » 20:01 06 lip 2010

Laszlo napisał(a):To ma być coś porządniejszego czy zwykłe ctrl+c/ctrl+v jak chromatic etc?

Gdybyś pomógł to coś porządnego :)
Palmoster
Avatar użytkownika
 
Posty: 739
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 33
Otrzymał podziękowań: 48
Telefon: HTC Sensation XE
ROM: HTC Sense 4.1 by mickel
Operator: Play

Reklama

Re: FroYo by android-forum.pl - rozwoj

Postprzez kokos » 20:09 06 lip 2010

Na początku to będzie tylko zbiór naszym zdaniem najpotrzebniejszych aplikacji, linków itp ;) Ale z czasem, gdy w projekt zaangażuje się więcej osób to myślę, że będzie coś w stylu Laszlo ;)
kokos
Avatar użytkownika
Zasłużony
 
Posty: 321
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 27
Otrzymał podziękowań: 20
Telefon: Motorola Milestone
Operator: Play

Reklama

Re: FroYo by android-forum.pl - rozwoj

Postprzez adiemus » 12:58 18 lip 2010

Hmm, czemu w propozycjach launchera nie rozpatrujecie Launcher Pro ? Jest dużo ciekawszy i płynniejszy niż tamte dwa :)
[center][/center]
adiemus
Avatar użytkownika
Zasłużony
 
Posty: 66
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 5

Reklama

Re: FroYo by android-forum.pl - rozwoj

Postprzez darnox » 14:24 18 lip 2010

a i muszę usunąć Launchery bo mam source tylko Launcher2 i ADW Launcher, a bez source nic w nim ie zmienię (dot. to także tapet ). Dlatego zostają te dwa gdzie wszystko mogę edytować .

Te dwa Launchery to Pro Launcher oraz Launcher, więc masz odpowiedź :). Jeżeli chodzi o płynność to ADW Launcher na pewno się nie zawiesza w żadnej wersji Androida, a Launcher 2 lekko zwieszał się tylko w Androidzie 2.1 w 2.2 (Froyo) nie ma żadnych problemów.
darnox
Avatar użytkownika
Moderator
 
Posty: 432
Lokalizacja: Elbląg
Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 49
ROM: cały czas zmieniam :)
Operator: Orange

Reklama


Powrót do Dyskusja ogólna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

  • Reklama
ANDROID-FORUM.PL
">