Aktualizacja softu przez Odin i Root dla 2.1

Awatar użytkownika
Viperoo
Posty: 339
Rejestracja: 16:34 05 sty 2011
Telefon: HTC Desire Z
ROM: Jutro i tak będzie inny
Operator: Orange
Lokalizacja: Kielce
Aktualizacja softu przez Odin i Root dla 2.1

Post autor: Viperoo » 14:00 06 sty 2011

Aktualizacja Softu:
Po pierwsze:
UWAGA Przy aktualizowaniu lub zamieniając softu możesz zbirckować Telefon czyli zrobić z niego Cegłe, wszystkich zmian dokonujesz na własne ryzyko.
Po drugie:
Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń powstałych na skutek samowolnych napraw, przeróbek, zmian oprogramowania dokonanych przez Kupującego lub osoby nieupoważnione
Czyli możesz wgrywać soft NIE modyfikowany i nie stracisz gwarancji.

Po trzecie:
- Zrób kopie zapasową kontaktów oraz aplikacji. Polecam MyBackup.
- Radze aktualizacje robić na Laptopie bo gdy braknie prądu nie będzie ciekawie.
- Aktualizuj Telefon Naładowany.

Po czwarte:
Potrzebne jest
- Windows (xp/vista/7/x32/x64)
- Sterowniki

Kod: Zaznacz cały

http://www.mediafire.com/?mhad4lewtyg

- Odin

Kod: Zaznacz cały

http://www.mediafire.com/?9o49o01293b3wbk

- Soft nie brandowany, bez modyfikacji.

Kod: Zaznacz cały

http://www.multiupload.com/KUKLJ0NTPC

Hasło:

Kod: Zaznacz cały

samsung-firmwares.com


Aktualizujemy ;)

- Rozpakuj Odin.
- Rozpakuj Soft do Folderu z Odinem.
- Wyłącz lub usuń programy typu Kies, PCstudio.
- Zainstaluj sterowniki i Podłacz telefon. Telefon ma mieć włączony tryb debugowania ustawienia>aplikacje>programowanie>debugowanie Zaznacz.
- Wejdź do Menadżera Urządzeń i powinno wyglądać tak:

- Wyłącz telefon i wyjmij kartę sim oraz kartę micro SD.
- Wejdź w tryb download (przytrzymaj volume_down+camera+call_down) telefon Powinien wyglądać tak:

- Podłącz telefon do komputera (w trybie download) i w Menadżerze Urządzeń Telefon widać tylko jako MODEM Powinno wyglądać tak:


Gdy już mamy wszystkie Pliki i poprawnie wykrywa nam telefon możemy zacząć Aktualizacje telefonu ;)
-Uruchamiamy Odin. NA WINDOWSIE VISTA/7 URUCHAMIAMY JAKO ADMINISTRATOR
- Wybieramy odpowiedni plik OPS spica_jc3.ops Powinno być tak:

- Zaznaczamy One Package i klikamy na One Package i pokazujemy ścieżkę do softu.

Klikamy start I telefon nam się zaktualizuje ;)
ROOT na postawie LK 2.08

Co daje ROOT ?
Przebudowane jądro systemu ze źródeł Samsunga oraz dodatkowo:
- pełny dostęp do roota w adb działa cp itd
- root - su+Superuser
- dodany Netfilter/iptables (Walldroid, Wifi Tether) - czyli firewall, oraz możliwość użycia telefonu jako router sieci 2G/3G
- wsparcie dla ext2/ext3/ext4
- cifs (smb - wspiera udostępnianie zasobów w windowsie)
- squashfs

2. Recovery - pełna funkcja odzyskiwania
- możliwość aktualizacji systemu z karty pamięci przy pomocy plików zip
- możliwość stworzenia kopii zapasowej systemu dzięki samdroid backup i przywrócenia jej Odinem.
- możliwość czyszczenia cache systemowego, oraz danych użytkownika czyli wipe
- możliwość stworzenia backup TAR danych/systemu i wgrania go przez recovery
- ułatwiony sposób stworzenia apps2sd czyli możliwości instalacji aplikacji na karcie pamięci, z poziomu recovery tworzone są partycje na karcie sd oraz system jest konfigurowany jednym kliknięciem Z tą uwagą, że usuwa to wszystkie dane na karcie więc wcześniej trzeba sobie kopie zapasowe.
- możliwość podłaczenia w trybie recovery do ADB i zamontowania partycji systemowej, danych oraz karty sd

Dodatkowo możliwość instalowania z kuchni Samdroida przy wybraniu opcji 'without base package':
- live wallpapers
- innych wersji jądra systemu czyli LK
- launcherów
- Wifi tether, openvpn, Gallery 3D
Jednak NIE można wgrywać z kuchni standardowych programów oraz Superusera!
Wgrywamy, działa tylko na 2.1
- Wgrywamy czystą wersję softu 2.1
- Ściągamy

Kod: Zaznacz cały

http://www.przeklej.pl/plik/i5700-lk2-08-pda-7z-001apc81c40i
i rozpakowujemy.
- Odpalamy Odina i klikamy "reset Files"
- Od klikamy "One Package"
- Klikamy PDA i wskazujemy plik który przed chwilą rozpakowaliśmy, powinno wyglądać to tak:

-Klikamy start, telefon wejdzie w recovery i się zrestartuje.
-Cieszymy się Rootem ;)




Wszelkie błędy proszę zgłaszać ;)
Ostatnio zmieniony 12:59 03 sty 2012 przez Viperoo, łącznie zmieniany 1 raz.


Obrazek Obrazek
na PM umawiam się tylko na randkę ! :o

seboo107
Posty: 21
Rejestracja: 13:13 01 lip 2010
Telefon: i5700 spica
ROM: CyanogenMOD 6.1 alpha 8.1
Operator: Play/Orange
Re: Aktualizacja softu przez Odin i Root dla 2.1

Post autor: seboo107 » 20:24 10 sty 2011

Jeżeli postęp wgrywania stanął, a pasek w trybie download nie ruszył odłączamy telefon, wyjmujemy baterię, zamykamy Odina, i próbujemy od nowa tylko odznaczamy Reset time. Jeżeli to nie pomogło, uruchamiamy ponownie komputer, i wgrywamy z odznaczonym reset time ;)



dudusbug
Posty: 12
Rejestracja: 18:24 09 sty 2011
Telefon: i5700
ROM: 2.1
Operator: Orange
Re: Aktualizacja softu przez Odin i Root dla 2.1

Post autor: dudusbug » 16:34 27 sty 2011

Witam, mam problem otóż gdy podłączam spice kolegi pod odina i chcę wgrać roota zgodnie z poradnikiem napisanym przez Viperoo viewtopic.php?f=139&p=3876#p3876 gdy podłączam telefon w trybie debugowania pod USB wyskakują dziwne hińskie znaki dodam że telefon wykrywany jest jako modem czy to normalne?

@edit
Screen
Obrazek
http://iv.pl/viewer.php?file=51391334198818945648.png

Czy tak ustawionego odina mimo tego że wyskoczył ten błąd po hińsku mogę kliknąć Start? jedyne co zrobiłem to dodałem OPS i PDA, mam zrobić coś jeszcze?

Telefon jest podłączony w trybie download

upełniając OPS i PDA kożystałem z innego forum, bo w tym temacie niestety nie ma screenów, dlatego wolę się upewnić czy wszystko uzupełniłem dobrze i czy moge kliknąć start
Ostatnio zmieniony 17:56 27 sty 2011 przez dudusbug, łącznie zmieniany 3 razy.



Awatar użytkownika
Viperoo
Posty: 339
Rejestracja: 16:34 05 sty 2011
Telefon: HTC Desire Z
ROM: Jutro i tak będzie inny
Operator: Orange
Lokalizacja: Kielce
Re: Aktualizacja softu przez Odin i Root dla 2.1

Post autor: Viperoo » 17:25 27 sty 2011

Musisz wejść w tryb download :)


Obrazek Obrazek
na PM umawiam się tylko na randkę ! :o

yaroslao
Posty: 1
Rejestracja: 20:32 25 maja 2011
Telefon: i5800 galaxy 3
Operator: plus
Re: Aktualizacja softu przez Odin i Root dla 2.1

Post autor: yaroslao » 13:54 29 maja 2011

hej dajcie jakieś linki do obrazów do Poradnika bo obrazki nie chcą się wczytywac...



Awatar użytkownika
darnox
Moderator
Moderator
Posty: 430
Rejestracja: 16:57 23 maja 2010
ROM: cały czas zmieniam :)
Operator: Orange
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:
Re: Aktualizacja softu przez Odin i Root dla 2.1

Post autor: darnox » 18:13 29 maja 2011

 Notatka moderatora
 Viperoo popraw screeny. 



Wendyswold
Posty: 2
Rejestracja: 23:56 06 paź 2019
Telefon: 88175846434
ROM: Ford Bronco II 1990
Operator: Wendyswold
Lokalizacja: Spain
Kontakt:
Aktualizacja softu przez Odin i Root dla 2 1

Post autor: Wendyswold » 01:44 08 paź 2019

Witam.
Sprawa wygląda tak. Stworzyłem jakiś tam budynek w 3ds max na potrzeby Army 3, przekonwertowałem oczywiście do p3d. Po wstawieniu go do gry jako obiekt, przez budynek mozna przejść. Gdzie popełniłem błąd, jak można rozwiązać ten problem. Bo chciałbym np. wejsc po schodach albo na dach itp. Pozdrawiam.


We Had A [url=https://rogos.info/we-had/mJSGxn-7yKGiZcw.html]McDonald's[/url] Wedding In Hong Kong


ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post