HTC Desire HD gubi sygnał

HTC Desire HD gubi sygnał

Postprzez McCormick » 14:08 11 lip 2011

Cześć,

mam dziwny problem z telefonem i nie wiem czy go reklamować czy może coś mam źle poustawiane. Mianowicie gubi mu sygnał. Nie chodzi tu o trzymanie go w ręku i zasłanianie anteny czy o wjeżdżanie w teren o słabym zasięgu. Leży sobie u mnie na biurku i nagle wyskakuje mi, że "usługi ograniczone"... przy słupkach zasięgu pojawia się "X" i wyświetlają się dostępne sieci. Najczęściej nie ma na nich mojego Orangea, ale nawet jak jest to nie łączy. Musze zresetować telefon i wtedy najczęściej wszystko wraca do normy. Dzieje się tak nawet do kilku razy dziennie... najczęściej raz, ale bywa że częściej.

Czy może to być kwestia konfiguracji? Czy raczej nie i lepiej iść do salonu niech go wymienią albo coś z tym zrobią?
McCormick
Avatar użytkownika
 
Posty: 11
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: HTC Desire HD
Operator: Orange

Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Postprzez Viperoo » 14:43 11 lip 2011

hmm jeśli masz oryginalny, oficjalny rom i tak się dzieje to znaczy prawdopodobne uszkodzenie mechaniczne, lepiej oddać na gwarancje..
Obrazek Obrazek
na PM umawiam się tylko na randkę ! :o
Viperoo
Avatar użytkownika
 
Posty: 342
Lokalizacja: Kielce
Podziękował : 32
Otrzymał podziękowań: 58
Telefon: HTC Desire Z
ROM: Jutro i tak będzie inny
Operator: Orange

Reklama

Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Postprzez McCormick » 15:33 11 lip 2011

Sam nic nie grzebałem... Zrobiła się tylko jedna oficjalna aktualka do wersji 2.3.3
McCormick
Avatar użytkownika
 
Posty: 11
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: HTC Desire HD
Operator: Orange

Reklama

Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Postprzez Mesjash » 18:25 11 lip 2011

Wybierz w ustawieniach -> Sieci zwykłe i bezprzewodowe -> Sieci komórkowe ->Zaznacz "Używaj tylko sieci 2G"
i zobacz, czy problem nadal występuje.
U Ciebie nazwy w menu mogą się nieznacznie różnić, bo jadę na jakimś romie wynalazku :)
W wersji 2.3.x też tak mam, a w 2.2 tego nie uświadczyłem, oczywiście na innym sprzęcie.

Za ten post autor Mesjash otrzymał podziękowanie od:
McCormick
Mesjash

Spec
 
Posty: 745
Podziękował : 15
Otrzymał podziękowań: 96
ROM: Windows Phone 8

Reklama

Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Postprzez McCormick » 18:42 11 lip 2011

No to chyba znalazlem przyczyne... Ja tam mialem taki wybor:
- tylko GSM
- GSM/WCDMA auto
- tylko WCDMA

I wybrane mialem to ostatnie... a to chyba zle... przelaczylem na "auto" i zobaczymy co bedzie.

Dzieki za wskazowke.
McCormick
Avatar użytkownika
 
Posty: 11
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: HTC Desire HD
Operator: Orange

Reklama

Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Postprzez Mesjash » 19:04 11 lip 2011

To z pewnością pomoże, bo przy braku WCDMA nie korzystał ze zwykłego 2G przy spadku jakości sygnału. Daj znać, jak będziesz znał efekt tej zmiany.
Mesjash

Spec
 
Posty: 745
Podziękował : 15
Otrzymał podziękowań: 96
ROM: Windows Phone 8

Reklama

Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Postprzez Viperoo » 23:52 11 lip 2011

heh ja nigdy takich problemów nie miałem, może to dlatego że zawsze korzystam z 2g ;)
Obrazek Obrazek
na PM umawiam się tylko na randkę ! :o
Viperoo
Avatar użytkownika
 
Posty: 342
Lokalizacja: Kielce
Podziękował : 32
Otrzymał podziękowań: 58
Telefon: HTC Desire Z
ROM: Jutro i tak będzie inny
Operator: Orange

Reklama

Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Postprzez McCormick » 13:13 12 lip 2011

Juz prawie doba i ani razu nie zgubil sygnalu. Wyglada na to ze pomoglo. Oby ten stan trwal jak najdluzej:) Dzieki wielkie za pomoc.
McCormick
Avatar użytkownika
 
Posty: 11
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: HTC Desire HD
Operator: Orange

Reklama

Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Postprzez Mesjash » 15:07 12 lip 2011

Nie ma sprawy :)
Sent from my GT540 using Tapatalk
Mesjash

Spec
 
Posty: 745
Podziękował : 15
Otrzymał podziękowań: 96
ROM: Windows Phone 8

Reklama

Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Postprzez minaret » 15:25 07 lis 2011

Swoją drogą ciekawe jakim cudem mogłó się to przestawić?
usługi informatyczne Poznań
obsługa IT, pogotowie informatyczne, instalacje oprogramowania,
Szukasz pomocy, napisz!
minaret

 
Posty: 25
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Telefon: Desire HD
ROM: ARHD 6.1.4
Operator: Play

Reklama


Powrót do Problemy i Pomoc



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

  • Reklama
ANDROID-FORUM.PL
">