HTC Desire HD gubi sygnał

Awatar użytkownika
McCormick
Posty: 11
Rejestracja: 13:11 06 lip 2011
Telefon: HTC Desire HD
Operator: Orange
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:
HTC Desire HD gubi sygnał

Post autor: McCormick » 14:08 11 lip 2011

Cześć,

mam dziwny problem z telefonem i nie wiem czy go reklamować czy może coś mam źle poustawiane. Mianowicie gubi mu sygnał. Nie chodzi tu o trzymanie go w ręku i zasłanianie anteny czy o wjeżdżanie w teren o słabym zasięgu. Leży sobie u mnie na biurku i nagle wyskakuje mi, że "usługi ograniczone"... przy słupkach zasięgu pojawia się "X" i wyświetlają się dostępne sieci. Najczęściej nie ma na nich mojego Orangea, ale nawet jak jest to nie łączy. Musze zresetować telefon i wtedy najczęściej wszystko wraca do normy. Dzieje się tak nawet do kilku razy dziennie... najczęściej raz, ale bywa że częściej.

Czy może to być kwestia konfiguracji? Czy raczej nie i lepiej iść do salonu niech go wymienią albo coś z tym zrobią?



Awatar użytkownika
Viperoo
Posty: 342
Rejestracja: 16:34 05 sty 2011
Telefon: HTC Desire Z
ROM: Jutro i tak będzie inny
Operator: Orange
Lokalizacja: Kielce
Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Post autor: Viperoo » 14:43 11 lip 2011

hmm jeśli masz oryginalny, oficjalny rom i tak się dzieje to znaczy prawdopodobne uszkodzenie mechaniczne, lepiej oddać na gwarancje..


Obrazek Obrazek
na PM umawiam się tylko na randkę ! :o

Awatar użytkownika
McCormick
Posty: 11
Rejestracja: 13:11 06 lip 2011
Telefon: HTC Desire HD
Operator: Orange
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:
Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Post autor: McCormick » 15:33 11 lip 2011

Sam nic nie grzebałem... Zrobiła się tylko jedna oficjalna aktualka do wersji 2.3.3



Mesjash
Spec
Spec
Posty: 745
Rejestracja: 18:50 12 lis 2010
ROM: Windows Phone 8
Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Post autor: Mesjash » 18:25 11 lip 2011

Wybierz w ustawieniach -> Sieci zwykłe i bezprzewodowe -> Sieci komórkowe ->Zaznacz "Używaj tylko sieci 2G"
i zobacz, czy problem nadal występuje.
U Ciebie nazwy w menu mogą się nieznacznie różnić, bo jadę na jakimś romie wynalazku :)
W wersji 2.3.x też tak mam, a w 2.2 tego nie uświadczyłem, oczywiście na innym sprzęcie.



Awatar użytkownika
McCormick
Posty: 11
Rejestracja: 13:11 06 lip 2011
Telefon: HTC Desire HD
Operator: Orange
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:
Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Post autor: McCormick » 18:42 11 lip 2011

No to chyba znalazlem przyczyne... Ja tam mialem taki wybor:
- tylko GSM
- GSM/WCDMA auto
- tylko WCDMA

I wybrane mialem to ostatnie... a to chyba zle... przelaczylem na "auto" i zobaczymy co bedzie.

Dzieki za wskazowke.



Mesjash
Spec
Spec
Posty: 745
Rejestracja: 18:50 12 lis 2010
ROM: Windows Phone 8
Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Post autor: Mesjash » 19:04 11 lip 2011

To z pewnością pomoże, bo przy braku WCDMA nie korzystał ze zwykłego 2G przy spadku jakości sygnału. Daj znać, jak będziesz znał efekt tej zmiany.



Awatar użytkownika
Viperoo
Posty: 342
Rejestracja: 16:34 05 sty 2011
Telefon: HTC Desire Z
ROM: Jutro i tak będzie inny
Operator: Orange
Lokalizacja: Kielce
Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Post autor: Viperoo » 23:52 11 lip 2011

heh ja nigdy takich problemów nie miałem, może to dlatego że zawsze korzystam z 2g ;)


Obrazek Obrazek
na PM umawiam się tylko na randkę ! :o

Awatar użytkownika
McCormick
Posty: 11
Rejestracja: 13:11 06 lip 2011
Telefon: HTC Desire HD
Operator: Orange
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:
Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Post autor: McCormick » 13:13 12 lip 2011

Juz prawie doba i ani razu nie zgubil sygnalu. Wyglada na to ze pomoglo. Oby ten stan trwal jak najdluzej:) Dzieki wielkie za pomoc.



Mesjash
Spec
Spec
Posty: 745
Rejestracja: 18:50 12 lis 2010
ROM: Windows Phone 8
Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Post autor: Mesjash » 15:07 12 lip 2011

Nie ma sprawy :)
Sent from my GT540 using Tapatalk



minaret
Posty: 25
Rejestracja: 13:51 04 lis 2011
Telefon: Desire HD
ROM: ARHD 6.1.4
Operator: Play
Re: HTC Desire HD gubi sygnał

Post autor: minaret » 15:25 07 lis 2011

Swoją drogą ciekawe jakim cudem mogłó się to przestawić?


usługi informatyczne Poznań
obsługa IT, pogotowie informatyczne, instalacje oprogramowania,
Szukasz pomocy, napisz!


ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post